top of page

פרויקט החונכות

על הפרויקט

שילוב של הורות ולימודים באקדמיה יכול להיות מאתגר במיוחד. נשים רבות נושרות מהאקדמיה, ולרוב לא שבות אל ספסל הלימודים לאחר הקמת המשפחה. מחקרים הראו שכאשר יש מישהי שתומכת ומנרמלת את הקושי, גדלים הסיכויים לסיום המשימה בהצלחה. 
 
פרויקט החונכות הוקם במטרה למנוע נשירה מהאקדמיה ובמטרה לחזק את תחושת המסוגלות של אמהות סטודנטיות בתחילת דרכן.
 
הפרוייקט יצא לדרך בשנת 2020 ונחל הצלחה רבה כבר בשנה הראשונה. מאז, בכל שנה מצטרפים לפרוייקט מוסדות לימוד נוספים, ומספר הנשים שאנחנו מצליחות להגיע אליהן ולתמוך בהן גדל בהתמדה.

איך זה עובד?

בתחילת התוכנית מוסד הלימודים מפיץ טופס הרשמה לכל הנשים שרוצות להשתתף כחונכות או כחניכות. כל מי שמרגישה צורך בתמיכה נרשמת כחניכה וכל מי שרוצה לתת תמיכה נרשמת כחונכת. 
 
בסיום ההרשמה הנשים מצוותות לזוגות של חונכת וחניכה בעזרת אלגוריתם שכתבנו לצורך התאמה אידיאלית כך שחכמאמא מנוסה בשילוב הורות ואקדמיה מלווה חכמאמא בתחילת דרכה. 
 
ציוות הזוגות נעשה על בסיס פרמטרים רבים כגון: שלב בהורות - מספר וגיל הילדים, מתי נכנסה להריון ראשון. שלב באקדמיה - באיזה תואר ובאיזו שנה בתואר, פקולטה. פרמטרים אישיים כגון השתייכות לקבוצות אתניות, דתיות, בעלות מוגבלויות וכל פרמטר שהמשתתפות רואות לנכון לשתף ומבקשות התחשבות בו. 
 
במהלך התוכנית הנשים נפגשות כל שבוע בזמנים שנוחים להן. שעות החניכה החודשיות מסתכמות ל-4 שעות בהן החונכת מלווה ומנחה את החניכה באתגרים השונים שעולים מתוך השילוב של הורות ולימודים באקדמיה.
 
במהלך התוכנית מתקיימים מפגשי העשרה לכלל המשתתפות בהם נעסוק בנושאים המעסיקים אמהות סטודנטיות החל מניהול זמנים ועד התמודדות עם תסמונת המתחזה. מפגשים אלו כוללים הרצאות של נשים מובילות ששילבו אמהוּת באקדמיה, וכן פאנל של שאלות ותשובות בהשתתפות המרצות.

תנאי קבלה

כל אמא סטודנטית שמרגישה צורך להיתמך או לתמוך מוזמנת להירשם לתוכנית.
אנו עושות את כל המאמצים לדאוג שכל מבקשת תשתתף בתוכנית. 
 
התוכנית נעשית בשיתוף פעולה מול משרד דקאן הסטודנטים או המשרד להוגנות מגדרית של כל אחד ממוסדות הלימוד. 
 
מוסדות לימוד בהם הפרויקט פעיל: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, בר אילן ובן גוריון

הרשמה

עם פתיחת התוכנית בכל אחד ממוסדות הלימוד נשלחת הודעה על האפשרות להירשם. 
כמו כן, ניתן להירשם בלינק מטה ובמידה וההרשמה נסגרה נשמור את פרטיך לסבב הבא.

מעוניינת להצטרף כחונכת?

את מי אנו מחפשות כחונכת?
אמא סטודנטית מנוסה בשילוב הורות ולימודים. שתוכל להוות אוזן קשבת ולתת ליווי ותמיכה לאשה שנמצאת בתחילת דרכה בשילוב המאתגר הזה.
שתוכל לתת כלים פרקטיים לשילוב בין העולמות ולהוות מודל עבור החניכה שלה. 
ובעיקר - לשתף את האתגרים שמלווים את הדרך לכל הדברים האלה.
איך זה עובד?
  • 4 מפגשים אישיים בחודש - זמני הפגישות ואופן הפגישה (פרונטלי או זום) - לבחירתכן
  • פגישת חונכות חודשית
  • השתתפות ב 3 מפגשים ארציים (בזום) לאורך השנה
  • השתתפות במפגש הכשרת חונכות בתחילת הפרויקט 
  • אני כבר סטודנטית ושוקלת להיכנס להריון - האם אני מתאימה לתוכנית?
    כן! התוכנית מתאימה למי שבתהליכי שילוב הורות ולימודים, החל משלב ההריון. מוזמנת לתכנן יחד עם הנשים בקהילת אמהות באקדמיה בפייסבוק.
  • למה אני יכולה להירשם רק למוסדות לימוד ספציפים?
    הפרויקט פועל במוסדות בהם יצרנו שיתופי פעולה הכוללית את: הטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובן גוריון. אנו פועלות כדי להרחיב את מעגל התמיכה למוסדות נוספים - ניתן להרשם בטופס ההרשמה ולציין את מוסד הלימודים שלכן במקום המתאים.
  • האם אקבל חונכת/חניכה מתחום הלימודים שלי?
    אנחנו נעשה את כל המאמצים לצוות לך את החכמאמא המתאימה. עם זאת, יש המון פרמטרים המשפיעים על הציוות, את יכולה לקרוא עליהם כאן - טינדר לחכמאמות.
  • האם בתור מנטורית אקבל מלגה או הטבות אחרות?
    נכון להיום, פרויקט החונכות מוכר כהתנדבות לדוקטורנטיות של קרן רוטשילד המקבלות מלגה. העמותה שלנו שואפת לגייס משאבים על מנת לתת מלגות לכלל הסטודנטיות החונכות בפרויקט.
  • היכן מתקיימים המפגשים?
    רוב המפגשים שלנו מתקיימים אונליין. יתכנו מפגשים פיזיים בקמפוס או מפגש ארצי במקום ובזמן שיעודכן מראש אך המטרה שלנו לאפשר תמיכה בזמן ובמקום שנוח לכן כאמהות סטודנטיות.
  • אני פוסט-דוקטורנטית ומרגישה שיכולה לתרום - האם התוכנית מתאימה לי?
    כן! כפוסט דוקטורנטית את יכולה לחנוך בפרויקט.
  • אני פוסט-דוקטורנטית ומרגישה צורך בחונכות ותמיכה - האם התוכנית מתאימה לי?
    התוכנית מתאימה החל מתואר ראשון ועד דוקטורט. יש תוכנית מיוחדת לתמיכה בפוסט-דוקטורנטיות בשם Wiser.
  • כמה זמן אורך מפגש ההכשרה בתחילת החונכות? זה מפגש פיזי?
    אורך מפגש ההכשרה לחונכות הוא כשעתיים וחצי בזום.
  • האם יש מי שתעזור לי בתור מנטורית אם יהיו לי שאלות והתלבטויות עם החניכה/חונכת שלי?
    כמובן!!! קודם כל יש לך את הקשר הישיר לרכזת במוסד הלימודים ואת יכולה להפנות אליה שאלות והתלבטויות. בנוסף - פעם בחודש יש מפגש חונכות לדבר בדיוק על הדברים האלה יחד ולהגיע לפתרונות כקהילה.
  • האם התוכנית גם מספקת תמיכה כלכלית לחניכות?
    נכון להיום, פרויקט החונכות מוכר כהתנדבות לדוקטורנטיות של קרן רוטשילד המקבלות מלגה. העמותה שלנו שואפת לגייס משאבים על מנת לתת מלגות לכלל הסטודנטיות החונכות בפרויקט ובעתיד גם מלגות סיוע לחניכות.
  • אני רוצה לתרום בדרכים אחרות, מה האופציות שלי?
    אנחנו תמיד שמחות לעוד עזרה!! בשיווק, בגיוס משאבים, בכתיבה, ברעיונות לחיבורים וכל מה שאת אוהבת וטובה בו, אנחנו נשמח! אפשר ליצור איתנו קשר כאן wisemamaproject@gmail.com שאלות לגבי פרויקט החונכות והשתתפות בו כחונכת או חניכה יש להפנות למייל הפרויקט: hahamamahonechet@gmail.com
  • אם יש לי שאלות לגבי הפרויקט למי לפנות?
    לכל עניין או שאלה בנושא השתתפות בפרויקט - מוזמנת לפנות דרך "צרי קשר" באתר.
  • האם ההרשמה מבטיחה את הצטרפותי לפרויקט?
    ההרשמה מאפשרת לנו לבחון את ההתאמה שלך כחניכה או חונכת ולצוות לך את החכמאמא המתאימה. לצערנו, המקומות מוגבלים ואנו יכולות לקבל מספר זוגות מצומצם בכל מוסד לימודים. אנו פועלות לגייס משאבים נוספים על מנת להרחיב את הפעילות ולתת מענה לכל מי שתצטרך.
bottom of page